Forum JRK's RPGs

Encyklopedia galaktyczna gier cRPG

Forum JRK's RPGs » Gaming Zone » W co właśnie gramy?

W co właśnie gramy?

Strona: « < ... 248 249 250 251 252 253 254 255 256 ... > »

Autor Wyślij
Użytkownik
Obraz wysłany przez użytkownika
Użytkownik
Ar Tonelico?
Użytkownik
Cross Edge (RPG na PS3 :) - ludzie na niego jechali, a ja nie wiem czemu - pomijając grafikę świetnie się w niego gra.
Użytkownik
Pewnie dlatego, że to spin off z mało znanymi grami. Podobnie było z Chaos Wars. Gdybym miał PS3 też w Cross Edge zagrał z uwagi na Ar Tonelico oraz Mana Khemię...
Zastanawiam się nad tym Cross Edge od dłuższego czasu i właśnie nie wiem, czy kupować. Z jednej strony gra doczekała się fatalnych recenzji chyba we wszystkich serwisach i czasopismach, jednak z drugiej gdzieniegdzie da się znaleźć opinie, że nie jest wcale tak źle (a czasem, że jest wręcz nieźle). Z chęcią dowiem się czegoś więcej. :)

Sam za to ostatnio męczyłem Resonance of Fate. Idzie bardzo wolno, ale już blisko końca. W sumie w tej chwili mogę już stwierdzić, że to gra na 3+/4- w skali szkolnej. Niby wszystko fajne, ale jednak z czasem bardzo nuży, staje się straszliwie monotonna, rozbudowany system walki na pewno nie jest w stanie niczego tutaj zmienić. Powiedziałbym, że autorzy zapomnieli o dorobieniu dodatkowych, ciekawych zadań, walk, większej ilości broni i części do nich, kolejnych miast, poziomów wieży itp. Świat gry jest bardzo fajny i tkwi w nim wielki potencjał, ale moim zdaniem całkowicie go zmarnowano i na swój sposób ta gra jest bardzo uproszczona (za mało wszystkiego, na czele z fabułą ;P).
Użytkownik
z tego co się orientuję to Cross Edge wyszło też na X-kloca.
Użytkownik
NiBl napisał(a)
z tego co się orientuję to Cross Edge wyszło też na X-kloca.

Tylko w Japoni.
Użytkownik
Ciekawe jaki był sens takiego posunięcia...
O Yumina wyjdzie w zrozumiałej wersji . Widzę że coraz ambitniejsze gry od dystrybutorów wkraczają na rynek Amerykański.
Użytkownik
Visual-novel na PC?
Xbox 360 nareszcie moj :) Chociaz erpegow na to nie mam [a w zasadzie prawie zadnej gry nie mam, dwie jeno] to zabawa jest juz przednia. Zaczalem od Tekkena 6, ale po jednym wieczorze mialem juz dosc - ile lat mozna ciupac w ta sama gre?

Pozniej wlaczylem Red Dead Redemption, i wsiaklem. Na poczatku bylem nieco zniesmaczony iloscia podobienstw do GTA [ten sam silnik, podobny design] i juz spisalem ja na straty ale jednak giera wybronila sie swietnie. Sa misje od wazniejszych npcow [inicjaly na radarze, widzialem to juz w jakiejs grze?], ktore popychaja historie do przodu, jak i misje dodatkowe od nieznajomych. Podoba mi sie strasznie, ze subquestow nie potraktowano na odpieprz, kazdy jest ciekawy [fabularnie rowniez] i kazdy ma swoje cutscenki. A glowny watek tez daje rade, choc z poczatku nie rozwija sie prawie wcale [nasz byly bandito postanawia sie ustatkowac ze swoja rodzina, ale federalni zmuszaja go by najpierw pozbyl sie pobratymca ze swojego bylego gangu] to kazda kluczowa postac jest naprawde interesujaca [genialny voice acting] i swietnie wprowadza w swiat. Dowolnosc wyboru dzialan w gierce tez powala, nie ogranicza nas nic. Mozemy pomagac w utrzymaniu porzadku, szerzyc chaos lub dzialac tylko we wlasnym interesie. W zaleznosci od naszych poczynan rozni npc inaczej reaguja. Rzeczy do roboty masa [minigierki, poker itp, pojedynki, polowanie na zloczyncow, polowanie na zwierzyne, patrolowanie miasta, zapedzanie bydla, oswajanie koni...] i do tego random eventy na drogach - czasem podbiegnie do nas sprzedawca, ktorego wlasnie okradli i poprosi o pomoc, a czasem bedziemy musieli ratowac damy z opresji [mam juz 15h na liczniku i drugi taki sam event zdarzyl sie tylko raz, a zdarzaja sie co chwila]. Raz nawet kowboj proszacy mnie o pomoc okazal sie zwyklym zlodziejem :) Az szkoda, ze nie poszli jeszcze bardziej w strone erpega, bo giera przemiodna...
A teraz przygody z cyklu wspomnienia (materiały te są dosyć wiekowe ponad 1 lub 2 lata)
Summon Night: Craft Sword Monogatari Hajimari no Ishi
Jest to gierka którą swego czasu nawet recenzowałem
Materiał przedstawia jak "ładnie" i szybko obiłem ostatniego bossa
http://www.youtube.com/watch?v=S8CoTlheKcw
Might & Magic 8
Z typu Hardcore playing. Całą grę przeszedłem przy użyciu tylko i wyłącznie maga. Początek i środek gry był trudny (najgorzej wspominam zalane korytarze legowiska minotaurów, oraz laboratorium gdzie trzeba było się udać po urnę potrzebną do awansu, ale końcówka gry to był sam miód, kiedy całe lokacje niszczyło się przy użyciu kilku zaklęć, a smoki padały po dwóch zaklęciach (te najtwardsze)
Mój dyplom (więcej punktów można otrzymać chyba kończąc grę w jak najkrótszym czasie)
Moje statsy (jak widać mam awans nawet na końcu gry :P)
Mój ekwipunek przeznaczony na to by szybko zregenerować zdrowie, lub manę jakby się kończyła.
Przy okazji odkryłem podczas tego gameplaya najwyższy poziom umiejętności wynoszący 60 punktów.

Z informacji nowszych:
Do DDO przybyła nowa paka oraz ulepszenia tak, że:
- mamy dwie nowe prestiżówki dla mnicha (ninja - specjalizujący się w krótkich mieczach, dostający premię do ataków z zaskoczenia, shintao - dostający duże udogodnienia do walki ze złymi i pozasferowymi przeciwnikami)
- mamy pierwszą prestiżówkę dla kleryka Radiant servant mający przekoksowaną leczniczą aurę i masowe przywrócenie
- nowy adventure pack
- Rozbudowane gildie
- Specjalne przedmioty, które mogą być ulepszane zgodnie z poziomem gildii
- Oraz umiejętność tworzenia min i granatów (coś specjalnego dla (głównie) mechaników (i mniej innych łotrzyków) by byli bardziej przydatni podczas endgame-u)
Użytkownik
Spawara napisał(a)
Az szkoda, ze nie poszli jeszcze bardziej w strone erpega, bo giera przemiodna...

Miałem takie same odczucia. A w ogóle to Fallout na silniku Red Dead Redemption z turową walką, wielkim światem, mnóstwem questów... to byłoby coś.
Administrator
Woa, MM8 - to ciągle ładnie wygląda (przynajmniej na ekranie ekwipunku). I szacunek za zadanie sobie trudu przejścia tego jedną postacią! Kiedyś też wreszcie będę musiał znów zabrać się za to DDO, bo kusisz i kusisz tu co chwilę :).

Tymczasem w Conanie level 58, nieco znów przystopowałem, ale wciąż są realne szanse na dobicie do 80 do końca miesiąca. Jeno się już aż tak nie spieszę, bo postanowiłem kompa do Polski ze sobą zabrać mimo wszystko, więc w ten sposób nie będę miał problemów sprzętowych z graniem i tam :).
I jak widać na tym ostatnim obrazku, nie zdzierżyłem z czekaniem na wersję PC. Ale jest jakoś... inaczej. I strasznie wooooolno!
Użytkownik
i brzydkie mordy p[ostaci w porownaniu z 1 i 1,5 :P

Strona: « < ... 248 249 250 251 252 253 254 255 256 ... > »

Forum JRK's RPGs » Gaming Zone » W co właśnie gramy?

Forum JRK's RPGs działa pod kontrolą UseBB 1