Strona: « < ... 250 251 252 253 254 255 256 257 258 ... > »
| Autor | Wyślij |
|---|---|
|
#3796 Sob lip 17, 2010 8:26 pm
|
|
|
Użytkownik
|
Ciekawe jak bardzo to ugrzecznią
![]() |
|
#3797 Sob lip 17, 2010 10:53 pm
|
|
Użytkownik
![]() Dołączył: Maj 2008
|
RDR padło. Bardzo zacna giera, acz zabugowana [choc nie tak mocno, jak niektorzy twierdza]. Skonczylem po 30h robiac wiekszosc misji pobocznych, akurat jak zaczynala mnie juz powoli nudzic [na liczniku 80%]. Po przejsciu gry moge przyznac: genialny soundtrack i swietna fabula, choc nieco schematyczna [ale zauwaza sie to dopiero pod koniec, wiec ok]. Bardzo podobalo mi sie, jak pod koniec . Cieszy rowniez, ze po skonczeniu misji jest mozliwosc grania dalej dla tych, ktorzy celuja w 100%. Mnie sie juz odechcialo, choc z mila checia wyprobowalbym gre online
![]() A teraz zabieram sie wreszcie za Dragon Warrior VII. Mam nadzieje, ze nie zanudzi mnie swoimi 80h gameplayu ![]() _______________ Xbox 360 * Nintendo DS classic * GameCube * PlayStation2 fat * PSone |
|
#3798 Pon lip 19, 2010 5:08 pm
|
|
|
Użytkownik
|
|
|
#3799 Pon lip 19, 2010 7:11 pm
|
|
Użytkownik
![]() Dołączył: Lip 2008
|
Astarell nie napalaj się na AT3. Ta zmiana nazwy jest chyba z tego że wywalą praktycznie połowę gry.
_______________ Yesterday is History. Tomorrow is a Mystery, and Today is a gift...That’s why we call it the Present |
|
#3800 Pon lip 19, 2010 7:41 pm
|
|
|
Użytkownik
|
Może nie będzie tak źle, chociaż cieszyłbym się nawet i z tej połowy gdybym miał PS3 i możliwość zdobycia gry... Z drugiej strony to byłoby już naprawdę chamstwo gdyby tak potraktowano fanów na zachodzie. Czyżby nie wiedzieli, że ich posunięcie i tak zostanie zauważone?
PS: Nadal nie rozumiem kłótni o ten błąd w AT2 jeśli w ogóle istnieje. Odbyłem chyba wszystkie możliwe walki z Raki\Reki i go nie zauważyłem. « Ostatnia zmiana: Astarell, Pon lip 19, 2010 7:44 pm. » |
|
#3801 Pon lip 19, 2010 8:42 pm
|
|
Administrator
|
Conan, level 66, ale dzis pewnie i 67 stuknie, bo niewiele juz zostalo. Od momentu kiedy przestalem sie spieszyc, gra mi sie znow duzo przyjemniej - znow robie grupowe questy, ktore zazwyczaj nie daja xp ale czasem cos fajniejszego niz zwykle dropnie z przeciwnikow i zajmuja po 3-4 godziny
. Wrogowie w Conanie poczynajac od elite (a potem sa jeszcze trzy wyzsze typy bossow, rare, unique zdaje sie) to juz nie przelewki i nawet z wymaksowana druzyna klepie sie ich i klepie (przynajmniej w porownaniu do Lotro, gdzie to wszystko jakos szybciej i sprawniej idzie). No to wracam klepac .![]() |
|
#3802 Pon lip 19, 2010 9:53 pm
|
|
Handlarz organów
|
wow ale ten conan ma paskudny GUI
![]() _______________ One Timex digital watch, broken. One unused prophylactic... One soiled. One black suit jacket, one pair black suit pants. One hat: black. One pair of sunglasses. $23.07. Sign here. |
|
#3803 Pon lip 19, 2010 10:40 pm
|
|
|
Użytkownik
|
Kupiłem sobie dzisiaj Wii i pograłem krótko w Monster Huntera, Muramasę i Fire Emblem. Monster Hunter podobał mi się najbardziej, właściwie od początku mnie wciągnęło, strasznie podoba mi się klimat tej gry. Ma się wrażenie, że to rzeczywiście duża produkcja.
Za to ping pong z Wii Sports Resort wciąga jeszcze bardziej. ![]() Graficznie te gry to rzeczywiście takie PS2, ale w ogóle mi to nie przeszkadza. Oby tylko były na tyle dobre, jak odpowiedniki z konsoli Sony. ![]() Co do samego Wii to kupiłem czarną wersję z Wii Motion Plus w promocji w Ultimie. Co się od razu rzuciło w oczy to bardzo ładne wydanie samej konsoli. Małe pudło, ale upchali tam więcej niż Sony w tym wielkim od PS3. Jest podstawka pod konsolę, czego zabrakło mi u konkurencji. Sam wygląd Wii też bardzo na plus. Ostatnio dużo pograłem w Resonance of Fate i moje zdanie o tym tytule znacznie się polepszyło, choć pewnie będę miał go strasznie dosyć jak przyjdzie do maksowania areny (500 walk). |
|
#3804 Wto lip 20, 2010 7:31 am
|
|
Użytkownik
|
Piotrek jeśli Xenoblade kiedykolwiek zostanie przetłumaczone to powinieneś obowiązkowo brać. Najprościej opisać, że to taki dopakowany i mocno klimatyczny, ze świetną fabułą Grand Pulse z FF13.
A z małych info: W Stanach został wypuszczony dodruk Xenosagi ep3. Różni się od pierwszej edycji tym że brak w niej slotu na kartę pamięci. W zavvi.com Valkyria Chronicles po 65zł - grzech nie brać. _______________ Yesterday is History. Tomorrow is a Mystery, and Today is a gift...That’s why we call it the Present |
|
#3805 Wto lip 20, 2010 11:49 am
|
|
|
Użytkownik
|
Pamiętam, że Xenosaga 3 pojawiła się w Videogamesplus.ca jakoś na początku roku i wtedy ją sobie zamówiłem.
Xenoblade to główny powód, dla którego kupiłem Wii. Wiem, że gra może się u nas nie ukazać, ale jednak jestem dobrej myśli. W Japonii była bardzo promowana, sprzedała się całkiem nieźle, a w dodatku Nintendo jest wydawcą. Liczę jeszcze na The Last Story, ostatni trailer robi wrażenie. ![]() |
|
#3806 Wto lip 20, 2010 2:23 pm
|
|
|
Użytkownik
|
Jak już mówimy o Wii, to wczoraj skończyłem FF: Crystal Bearers i ta gra właściwie powinna być usunięta z tabelek, bo elementów RPG jest tam tyle, co w God Of war, albo Bioshocku. Oprócz kilku statystyk i tworzenia akcesoriów to jest czystą action-adventure, no i kończy się po 7-8 godzinach.
Pomysł na grę ogólnie ciekawy i pasuje do Wii, posiadamy moc w stylu telekinezy i możemy ciskać wszystkim na prawo i lewo (nawet mieszkańcami miast ) i na tym też polega system walki, rzucamy różnymi rzeczami w potworki. Niby ciekawe, ale nudzi szybko i w zasadzie nie ma po co walczyć, bo i tak nie ma expa ani lvli, więc sam omijałem 90% potworków. Co mi się w grze podobało, to świat, klimacik i fajne uczucie przygody. Tereny są zróżnicowane, wszędzie panoszą się ludzie i chociaż nie można z nimi pogadać, to sprawiają wrażenie bardziej żywych, niż w takim FF XIII czy resosnance of fate, cały świat wydaje się bardziej żywy i jest bogaty w detale. Podobne do FF XII, tylko bardziej kolorowe, zrożnicowane, wypełnione, ogólnie świetne. W grze ładnie wpleciono kilka minigierek, które dodają tego feelingu przygody, świetna sprawa. Fabuła nic specjalnego, ale nie razi w oczy. Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors Przeszedłem z 20% gry(też można skończyc w 10 godzin) i dałem sobie spokój, znowu pomysł ciekawy(widok z pierwszej osoby i ciachasz mieczem machając wiilotem), ale absurdalna liniowość(chyba większa niż w FFXIII) i prostota gry mnie odepchnęła Do tego pierwszego chyba nawet zrobie recke, do DQS chyba raczej po tylko 20% nie wypada. Piotrek, jak wypada Murasama w porównaniu do Odin Sphere(o ile grałes)? |
|
#3807 Wto lip 20, 2010 3:09 pm
|
|
Użytkownik
|
Ale ma FF w nazwie Podobnie FF Fables: Chocobo Tales na DSa, tez powinno zostac wywalone z tabelek. Gierka to w zasadzie zbior minigierek podany w formie opowiastek dla dzieci, z chocobo w roli glownej. Walk w calej grze jest az trzy, i do tego karciankowe.@kypq Skad masz info o tym dodruku? Szukam po sklepach i nigdzie nie widze nowek, a akurat tylko tej czesci mi brakuje... DW7 10h na liczniku. Cod, miod, poza paroma irytujacymi szczegolami Gierka faktycznie sprawia wrazenie dlugiej, zbieramy rozrzucone po swiecie kawalki mapy, ktore pozniej ukladamy w jednym z dungeonow i tym samym tworzymy dawno zapomniane wyspy. Zanim pojawia sie one jednak w naszym swiecie, trzeba udac sie w przeszlosc i oczyscic je z panujacego tam zla. Pomysl swietny, ale w zasadzie skutkuje to koniecznoscia eksploracji tego samego dungeona dwa razy - w przeszlosci pokonujac zlo, i w terazniejszosci szukajac kawalkow mapy. Poukrywane moga byc doslownie wszedzie, wiec kazdy dung trzeba dokladnie zbadac. Ale pomimo tego sztucznego przedluzania gry, jest swietnie. Podoba mi sie ogladanie miasteczek i sprawdzanie, co po latach sie zmienilo. Jedno miasteczko nawet nie przetrwalo i mam za zadanie znalezc do niego mieszkancow. Do chwalonego systemu klas jeszcze nie dotarlem, ale mam nadzieje, ze droga niedluga I strasznie wkurza mnie dobor bohaterow w tej czesci, nie lubie grac dzieciakami [z dialogow wynika ze gl bohater ma 10 lat...]._______________ Xbox 360 * Nintendo DS classic * GameCube * PlayStation2 fat * PSone |
|
#3808 Wto lip 20, 2010 5:08 pm
|
|
Użytkownik
|
http://www.cheapassgamer.com/forums/showthread.php?t=267611 oraz to że jest na stanie w dużej ilości http://www.gamestop.com/Catalog/ProductDetails.aspx?product_id=61101 _______________ Yesterday is History. Tomorrow is a Mystery, and Today is a gift...That’s why we call it the Present |
|
#3809 śro lip 21, 2010 4:35 pm
|
|
|
Użytkownik
|
W Muramasę grałem dosłownie 10 min, doszedłem do pierwszego bossa. Gra sprawia wrażenie znacznie łatwiejszej niż Odin Sphere. Wydaje mi się, że postać ma do dyspozycji trochę więcej ciosów. Elementów RPG jest równie mało. Graficznie wygląda bardzo ładnie, ale to właściwie było wiadomo już po screenach.
Trudno mi porównać grafikę jednej i drugiej gry, bo odpaliłem akurat na LCD. Tym razem można już wskakiwać na np. gałęzie drzew, wchodzić do jakichś pojedynczych budynków na planszy, nie stanowi więc ona już tylko i wyłącznie linii prostej (czy właściwie okręgu )Odin Sphere w sumie bardzo mi się podobało, jak dla mnie Muramasa zapowiada się jeszcze lepiej. Więcej na razie trudno mi powiedzieć, muszę dłużej pograć... |
|
#3810 śro lip 21, 2010 6:35 pm
|
|
|
Użytkownik
|
W Dragon Age zblizam sie do 40h na liczniku, jestem tuz po zebraniu i gra tutaj u mnie strasznie zaplusowala .
Zaczalem rowniez najnowszego DQ i poki co wrazenia bardzo pozytywne, choc sama rozgrywka jakos strasznie sie nie zmienila w stosunku do czesci poprzednich. Z nowosci nalezy wymienic w koncu poprawiony ekwipunek (i to jak: ubieranie ludzikow! ), customizacje postaci (plec, fryzurka, styl i kolor oczu, skory, twarz, posture... I nie tylko postaci glownej, ale takze druzyny, ktora mozemy poskladac w karczmie. Swietna sprawa ) i fajniejsza prezentacja walki (teraz nasze ludki biegaja po polu bitwy, ktora jednak nadal jest w starych, dobrych turach). Moim skromnym zdaniem Dragon Questy zjadaja Finale na sniadanie, przynajmniej na kieszonkonsolce Nintendo.Edytka: Dragon Age padl. Mieszane uczucia zostaly. Sama koncowka calkiem klimatyczna, aczkolwiek finalna bitwa juz byla jakas taka strasznie nijaka i nudna. Zakonczenie romansu z Morrigan - rewelacja, fajny pomysl scenarzystow. No i raczej wiem, ze drugi raz gry nie ukoncze, co najwyzej przejde reszte "poczatkow", ale to nie teraz - w sobote przylatuje dziewczyna na wakacje na miesiac, wiec xbox idzie w odstawke Dragon Age ma swoje genialne momenty, ale jest kilka misji, ktorych powtarzac nie zamierzam, a ze niestety to glowne zadania bede musial sobie podarowac A we wrzesniu albo rusze z RDR, albo Alanem Wakiem... albo Mafia2, bo juz chyba niedlugo premiera... Zobaczymy, poki co nie mysle za bardzo o grach, a o innej formie zabawy ( )_______________ Xbox 360 Elite | Playstation 2 Fat | Nintendo DS Classic | SE Xperia x10 « Ostatnia zmiana: Sir_Giurek, Czw lip 22, 2010 4:58 pm. » |
Strona: « < ... 250 251 252 253 254 255 256 257 258 ... > »
Personel ·
Kanał informacyjny RSS · Powiadom admina
Forum JRK's RPGs działa pod kontrolą UseBB 1