Forum JRK's RPGs

Encyklopedia galaktyczna gier cRPG

Forum JRK's RPGs » Gaming Zone » W co właśnie gramy?

W co właśnie gramy?

Strona: « < ... 252 253 254 255 256 257 258 259 260 ... > »

Autor Wyślij
Użytkownik
Odpaliłem Super Mario Galaxy i rzeczywiście bardzo wciąga. Poza tym ta gra wygląda fenomenalnie, nie gorzej od tytułów na PS3. Nie mam pojęcia, jak im się udało to zrobić. Jutro pogram dłużej i opiszę wrażenia.
Kupiłem też tego Metroida, cena mnie zachęciła, taniej niż w sklepach internetowych i na Allegro. Szukałem w Saturnie routera, a wyszedłem z grami na Wii. ;) Sam Metroid skojarzył mi się początkowo trochę z System Shockiem i Dead Space. Wiilot świetnie się sprawdza w FPSie.
Fragile Dreams zainteresowało mnie właśnie ze względu na klimat i fabułę. O rozgrywce słyszy się same złe rzeczy niestety. :/
Użytkownik
Po trzeciej próbie w ciągu roku w końcu udało mi się wciągnąć w Suikodena 3! W pierwszych próbach po kilku godzinach odrzucała mnie grafika, brzydota walk i rasy (kaczory!), ale teraz gra mi się świetnie i mam 20 godzin na liczniku. Rewelacyjny jrpg w starym dobrym stylu - od dawna czegoś takiego potrzebowałem :D
Użytkownik
Dla mnie trzeci Suikoden zawsze byl w czolowce serii, nigdy nie rozumialem haterow ;) Na samym poczatku tez ciezko mi sie bylo wkrecic, zaczynalem zaraz po skonczeniu dwojki i skok w 3d byl katorga. Wszystko mi nie pasowalo, kanciata grafika, dziwne ustawienia kamery, brak znaczacego rozwoju fabuly... Az w koncu wkrecilem sie tak, ze nie oderwalem sie od konsoli przez kolejne 50h gry :) Fabula mimo wszystko nie dorownuje dwojce, czy genialnej piatce, ale i tak jest swietna [a pod koniec chyba najwiekszy zwrot fabularny serii :twisted:].

Dragon Warrior 7 - na liczniku juz prawie 40h, konca dalej nie widac, choc mapy odkrylem juz calkiem sporo. Po 25h w koncu doszedlem do miejsca, gdzie wybiera sie klasy postaci. I jest w czym wybierac, wciagnalem sie na dobre :) Na ta chwile, moim skromnym zdaniem, jeden z najlepszych erpegow na szaraka. W zasadzie jedyne co mi nie pasuje [oprocz skopanego tlumaczenia, ale to jeszcze norma w tamtych czasach ;)] to strasznie powolny rozwoj postaci. Tyle godzin gry a mam dopiero 19lvl i wymasterowana jedna klase.
Spawara napisał(a)
Dla mnie trzeci Suikoden zawsze byl w czolowce serii, nigdy nie rozumialem haterow ;) Na samym poczatku tez ciezko mi sie bylo wkrecic, zaczynalem zaraz po skonczeniu dwojki i skok w 3d byl katorga. Wszystko mi nie pasowalo, kanciata grafika, dziwne ustawienia kamery, brak znaczacego rozwoju fabuly... Az w koncu wkrecilem sie tak, ze nie oderwalem sie od konsoli przez kolejne 50h gry :) Fabula mimo wszystko nie dorownuje dwojce, czy genialnej piatce, ale i tak jest swietna [a pod koniec chyba najwiekszy zwrot fabularny serii :twisted:].

5ka uber alles xD
You bet!

PS: Tales of Graces na PS3
« Ostatnia zmiana: Astarell, śro lip 28, 2010 10:15 pm. »
Użytkownik
Super wiadomość, tylko co z Vesperią na PS3? :(
Użytkownik
Astarell napisał(a)
You bet!

PS: Tales of Graces na PS3, póki co tylko w Japonii i nie wiadomo czy wyjdzie poza jej granicami

:(
Tales of Graces jest też na Wii, ale także tylko w Japonii :/
« Ostatnia zmiana: Dahaka, Czw lip 29, 2010 12:12 pm. »
Użytkownik
Niby ma się pojawić jesienią także na zachodzie, chociaż żadnych konkretów nie podano.
Ale to nie będzie "Tales of Graces" tylko "Tales of Graces F". Dochodzi do tego jakiś nowy Tales of na PS3, oraz 3 część Tales of The World na PSP.

TofG jest tłumaczone fanowsko - fakt daleko nie są ale grać się już da,a jak dodasz tłumaczenia całej gry na youtube to nawet nabiera to kolorków.
Użytkownik
kypq napisał(a)
Ale to nie będzie "Tales of Graces" tylko "Tales of Graces F"

Ja zrozumiałem, iż chodzi o konwersję tego tytułu z Wii. No cóż pomyliłem się.

kypq napisał(a)
TofG jest tłumaczone fanowsko - fakt daleko nie są ale grać się już da,a jak dodasz tłumaczenia całej gry na youtube to nawet nabiera to kolorków.

Jak na razie 63% scenariusza. Tylko jak na razie nie ma możliwości pobrania (albo jak czegoś nie zauważyłem).

Chwilowo napalam się na Arc Rise Fantasia. Mam nadzieję, iż pójdzie na Dolphinie. Filmik na YT wygląda obiecująco.
« Ostatnia zmiana: Astarell, Czw lip 29, 2010 6:16 pm. »
Administrator
Jako że komp u rodzicow nie nadaje sie zbyt do giercowania, postanowilem nadrobic zaleglosci i gram w Dragon Quest V w wersji na NDS. Jest calkiem fajnie, zwlaszcza biorac pod uwage, ze w takiego super extra klasycznego jrpg to nie gralem juz ladnych pare lat (chyba ze liczyc Last Remnanta, ale to tez jakos poczatek zeszlego roku)...
Obraz wysłany przez użytkownikaObraz wysłany przez użytkownika
Użytkownik
Przechodzę właśnie przez etap, w którym żadna gra nie jest w stanie mnie wciągnąć na dłużej niż na 2-3 dni. Vampire: The Masquarade - Redemption postanowiłem dziabnąć, ale jakieś to takie nudnawe nieco, w porównaniu do Bloodlines.
Ponadto próbowałem się wkręcić w drugiego Icewind Dale, trzeciego Thiefa i w Torchlight. Ten Thief to jeszcze, ale reszta tytułów mnie odpycha. Chyba za dużo czasu z rpgami ostatnio spędziłem.

Potrzebuję czegoś nowego, co powiązane z rpg nie jest lub jest w dość małym stopniu. Ktoś może coś zarekomendować? :] Przygodówka, czy wyścigi. Choć w sumie gatunek nie gra roli. Coś innego po prostu.

I myślę nad Starcraftem 2, ale po spojrzeniu na cenę przypomniały mi się mroczne lata '90, gdy Microsoft za tyle sprzedawał swoje gry.
Użytkownik
Gram w Arc Rise of Fantasia na Dolphinie. Gra rzeczywiście zdaje się być połączeniem serii Final Fantasy (turowe walki) z Tales of... (ogólna kreacja świata). Niestety nie wiedzieć czemu po kilku minutach grania zaczyna niemiłosiernie przycinać i nie bardzo da się dalej kontynuować zabawy. Mimo wszystko poniżej kilka obrazków

Obraz wysłany przez użytkownikaObraz wysłany przez użytkownikaObraz wysłany przez użytkownika[/URLObraz wysłany przez użytkownikaObraz wysłany przez użytkownikaObraz wysłany przez użytkownikaObraz wysłany przez użytkownikaObraz wysłany przez użytkownika
« Ostatnia zmiana: Astarell, Sob lip 31, 2010 10:09 am. »
Użytkownik
Pewnie emulacja nie została jeszcze dopracowana?

Na tych screenach wygląda to bardzo ładnie, oby tylko ukazało się w Europie, kupiłbym chyba w dniu premiery.
Użytkownik
Pewnie tak, bowiem czy mam włączone/ wyłączone wszystkie "upiększacze" grafiki po liku minutach grania mam ciągle 20 klatek animacji. Co co ciekawe na najnowszych odsłonach emulatora jest jeszcze wolniej. Co do samej gry. Wreszcie mamy sensowny jRPG na Wii (no może nie licząc Fire Emblem i Muramasy) w który naprawdę warto zainwestować. Mimo pokazu slajdów nie mogę się oderwać.
« Ostatnia zmiana: Astarell, Sob lip 31, 2010 10:48 pm. »

Strona: « < ... 252 253 254 255 256 257 258 259 260 ... > »

Forum JRK's RPGs » Gaming Zone » W co właśnie gramy?

Forum JRK's RPGs działa pod kontrolą UseBB 1