@Astarell: No cóż, zobaczymy co wyjdzie, jak nie to pSX odpalę

« Ostatnia zmiana: Lotheneil, 10 sie 2010, 22:00. »
Strona: « < ... 254 255 256 257 258 259 260 261 262 ... > »
| Autor | Wyślij |
|---|---|
|
#3856 10 sie 2010, 18:18
|
|
Użytkownik
![]() Dołączył: Lip 2008
|
To ja sprawdzę na DX9... jak już znajdę chwilę, żeby się za to zabrać.
@Astarell: No cóż, zobaczymy co wyjdzie, jak nie to pSX odpalę ![]() « Ostatnia zmiana: Lotheneil, 10 sie 2010, 22:00. » |
|
#3857 10 sie 2010, 18:27
|
|
Użytkownik
![]() Dołączył: Paź 2008
|
|
|
#3858 11 sie 2010, 14:41
|
|
Użytkownik
![]() Dołączył: Maj 2008
|
No ja tylko na XP DX9 sredni speed 70-80%
ps. jakie smaczne rpg na GC i Wii mozecie polecic _______________ "May Gala protect You on Your travels and may Bala never meet You before Your time" |
|
#3859 11 sie 2010, 14:59
|
|
Użytkownik
![]() Dołączył: Paź 2008
|
Hmm może więc mój Windows 7 ma tu coś do rzezy, ale chyba nie powinien...
Z gier na GC to Oba Baten Kaitosy Fire Emblem a także Tales of Symphonia oraz Skies of Arcadia jednak niestety dźwięk w obu grach nie działa poprawnie. Z Wii Muramasa (bezwzględnie) działa bez żadnych problemów Fire Emblem: Radiant Dawn Tales of Symphonia 2 (o ile grałeś w poprzedniczkę) |
|
#3860 14 sie 2010, 16:40
|
|
|
Użytkownik
|
W ramach odświeżania starych tytułów pocinam drugi dzień w Betryal at Krondor - ze zdziwieniem muszę przyznać, że ta prawie pełnoletnia gra mało co się zestarzała i w dalszym ciągu dostarcza masę radochy. Na razie drugi chapter - ciekawe do którego dojdę nim przesiądę się na coś nowszego
![]() |
|
#3861 14 sie 2010, 17:57
|
|
Użytkownik
|
Nigdy nie zaszedłem daleko w Betrayalu, głównie dlatego, bo nie mogłem zdzierżyć systemu walki i tego, że trzeba mocno dbać o prowadzone postacie
No i Jimmy the Hand nigdy jakoś nie przypadł mi do gustu.Pograłem trochę w Mafię, bo sequel już lada moment wyjdzie. Nadal fajna, choć czasem mocno przynudza. Szczególnie na początku, gdy narracja nie jest porywająca. Szczęśliwie później fabuła tak wciąga, że zapomina się o liniowości, o wkurzającej policji, o systemie saveowania opartego na checkpointach i przestarzałej grafice. Choć przyznam, że jeżdżenie po mieście przy muzyczce Django Reinhardta nadal jest pierwszorzędne ![]() _______________ If you're good at something, never do it for free. |
|
#3862 14 sie 2010, 21:11
|
|
Użytkownik
|
Xell: a to ciekawe, bo ja tu sobie męczę Betrayal in Antara
![]() |
|
#3863 17 sie 2010, 20:48
|
|
Użytkownik
|
EA pokazało na Gamesconie CGIowy zwiastun (pierwszy z wielu?) Dragon Age 2:
http://www.rockpapershotgun.com/2010/08/17/that-dragon-age-2-trailer-in-full/ Link zawiera również 3 screeny ze (wczesnej?) bety. Zwiastunowy Hawke przypomina mi aparycją bohatera dość kiepskiego filmu o nazwie D-War. Poza tym, BioWare potwierdziło, że szaro włosa kobieta z concept artów to Flemeth A z ciekawszych wieści, Ubisoft w końcu wraca do Might & Magic. HoM&M 6 będzie prequelem części piątej. Skriny: http://www.bluesnews.com/screenshots/games/mightandmagicheroes6/20100817/ Był też trailer, ale go zdjęli. _______________ If you're good at something, never do it for free. |
|
#3864 17 sie 2010, 22:22
|
|
|
Użytkownik
|
A mi się strasznie chce śmiać z ogłoszenia Mass Effect 2 na PS3. Jeszcze jakieś półtora roku temu rzesze graczy oraz, co już jest mniej śmieszne, dziennikarzy branżowych śmiało się z konsoli Sony, przede wszystkim z braku ciekawych tytułów. Wystarczyło jednak popatrzeć na kalendarz premier - jedna konsola miała dostać (i nadal dostaje) masę gier na wyłączność, druga praktycznie wszystko miała stracić (i chyba prawie wszystkie potraciła). Tyle że jakoś mało kto to u nas zauważał.
Podobnie było rok temu po E3 - większość dziennikarzy branżowych zachwycała się Natalem, Milo itp. Właściwie już wtedy wiadomo było, że żadne rozsądne gry na Kinecta się nie ukażą, ale co tam, MS zrobiło sobie małe show i reklamę, dziennikarze to (ściemę) łyknęli. Kto się tematem interesuje, ten wie, jak dzisiaj wygląda Natal/Kinect i jakich gier się ma doczekać, co zostało z rewolucyjnych zapowiedzi Petera Molyneuxa, nowości w Fable 3, projektu Milo czy jak tam się te wszystkie badziewia nazywały. Trochę ponad rok temu ukazały się dwie podobne gry - Infamous oraz Prototype. Pierwsza ukazała się tylko na PS3, druga na dwóch konsolach. Miałem wrażenie, że w mediach o grach toczyła się dyskusja o wyższości Prototype nad Infamous (w jednym z magazynów w zapowiedziach pisano, że "Infamous ma szansę dorównać Prototype", a przecież logika i dotychczasowe doświadczenia wskazywały, że to Infamous będzie lepszą grą, jak to zwykle bywa z produkcjami tylko na jedną platformę), bo o forach nie ma co wspominać, przed premierami nagminnie tam udowadniano, który tytuł jest tym lepszym. Prawie zawsze miał być nim Prototype. Gdzieniegdzie próbowano też udowadniać, że Dante's Inferno jest lepsze od God of War 3 (np. graficznie - na Polygamii, chyba po E3 2009). Wystarczyło zagrać w demo tego pierwszego tytułu, który nie ma startu nawet do dwóch pierwszych części God of War. Generalnie mam wrażenie, że jeszcze rok, dwa lata temu każda pomyłka czy złe zagranie Sony było bardzo ostro w mediach wypominane. Na wiosnę 2009 zaczynałem myśleć o kupnie konsoli nowej generacji i bardzo się dziwiłem temu wszystkiemu, co się działo w mediach. Kupno Xboxa mijało się moim zdaniem z celem, miałem wrażenie, że Microsoft po prostu olało już tę konsolę. Co się okazuje - dzisiaj coraz więcej graczy stwierdza taki właśnie stan rzeczy. Tym razem branżowi dziennikarze nie są już tym zainteresowani. I nie pisze tego jako fan którejkolwiek strony. Rok temu o tej porze nie obchodziły mnie żadne God of Wary, Unchartedy czy inne Heavy Rainy. Liczyły się tylko jRPG, a te akurat wszystkie, jeden po drugim zawiodły, niektóre nawet bardzo. ![]() Wychodzę z założenia, że dziennikarz zajmujący się branżą gier powinien przedstawiać sytuację w sposób możliwie obiektywny. Tzn. odbiorca - ja, powinienem dowiedzieć się, która platforma jest bardziej perspektywiczna, która ma lepsze możliwości techniczne, szersze zastosowanie, dłuższą przyszłość przed sobą, na którą ukaże się w najbliższym czasie więcej dobrych gier. Gdybym dokonał zakupu, sugerując się jedynie wiedzą wyniesioną z np. Gry-Online czy Polygamii (a częściowo również czasopism PSX Extreme i Neo Plus - choć tam i tak jest pod tym względem dużo lepiej), czułbym się dzisiaj oszukany i ostro wpieniony. ![]() |
|
#3865 17 sie 2010, 23:35
|
|
|
Użytkownik
|
Fable 3 nawet nie bedzie miało obsługi Kinecta przy starcie, dopiero później dodadzą patcha jako darmowy dodatek
Milo nawet nie jest grą, tylko jakimś tam projektem testowym czy coś, w każdym bądź razie nie dla graczy No i trzeba przyznać, Microsoft zaczął bardzo dobrze z xboxem, ale aktualnie to już tylko wyciąganie kasy, wydali pare exów, zdobyli społeczność, a teraz tylko siorpią kase z live i mają w głębokim poważaniu, czy gracze chcą porządnych gier czy nie. Sony za to zaczęło z klasą i z klasą zapewne skończy. Wszyscy je skreślali, bo za drogie było, bo blu-ray nikomu niepotrzebny, bo nie wydawali milionów jak MS, który sypał kasą, aby GTA IV czy Assassin's Creed nie były exami na PS3, oraz załatwił sobie pare jRPGów. Sony miało pod górkę ale teraz już widać, która konsola była lepszym i bardziej przyszłościowym wyborem. Blu-ray jest coraz popularniejszy i niezbędny do bardziej rozbudowanych gier. Bebechy, przez które choć ciężko się programuje, pokazują ile są w stanie pociągnąć, kiedy xbox już osiągną szczyt swoich możliwości i nie zachwyca absolutnie niczym. Darmowe granie przez sieć. Wprowadzenie 3D, które dla następnej generacji konsol będzie tym, czym HD dla tej. Move, który jest 1000x lepszy niż Kinecta, ze względu na to, że można na tym zrobić każdy rodzaj gier, zarówno dla casualów jak i dla hardcorowców i Sony jak widać po zapowiedzianych grach już wspiera obie strony. Kinect za to oferuje sam casualowy shit, typowy skok na kase, a nie przemyślany kontroler. Nie widze absolutnie żadnej możliwości zrobienia jakiejś poważnej, rozbudowanej gry na Kinecta, nie da się po prostu, a do tego dochodzi jeszcze lag i nie zawsze działająca jak trzeba kamera. Wracając do Sony, serwują nam potęzne i zróżnicowane exclusivy. KAŻDY znajdzie coś dla siebie. Strzelanki? Killzone, Resistance. Gry akcji w TPP? Uncharted, Infamous i MGS 4. Platformówki? Little Big Planet i Ratchet&Clank. Wyścigi? Symulacyjne Gran Turismo i arcadowy Motorstrom. Przygodówki? Heavy Rain. RPG? White Knight Chronicles, Valkyrie Chronicles, Versus XIII, Disgaea 3. Slashery? God of war, Heaventyl Sword. Coś Mega Harcorowego? Demons Souls. Coś unikalnego? The Last Guardian. Masywne Edytory? Little Big planet 2. I wiele innych. Biblioteka exów na ps3 jest tak różnorodna, że każdy znajdzie coś dla siebie. A xbox? Halo, Gearsy, Alan wake, Forza i Fable. Widać, że Sony robi wszystko aby graczom było jak najlepiej, a MS robi wszystko aby miec jak najwięcej w portfelu. |
|
#3866 18 sie 2010, 14:20
|
|
|
Użytkownik
|
Nie ma to jak 2 posty zajeżdżające fanbojstwem z rzędu.
Chociaż przyznaję, że wiele spostrzeżeń jest trafnych i w chwili obecnej bardziej skłonny jestem w stronę PS3 niż XBOXa. Już od początku było wiadomo, że PS3 ma lepsze bebechy, ale przez długi czas programiści nie byli w stanie tego wykorzystać. Co do blueray-a (i HD-DVD) to nie jestem do końca przekonany do przyszłości napędów optycznych (został jeszcze violet-ray, gamma-ray (i podchodzące pod eksperymenty atomowe) i wersje HD), związane jest to z nietrwałością tych płytek. Co do tytułów ekskluzywnych to ja w ogóle nie trawię "ekskluzywności" (zresztą ekskluzywności (bez cudzysłowów) też nie lubię). Kinect i Move . Sama koncepcja Kinekta podoba mi się o wiele bardziej od Mova (pałeczki prawie jak w Wii (wiem że technologia jest inna, ale...)) i Kinekt z pewnością jest oryginalniejszy (chociaż i mniej użyteczny). Panowie opamiętajcie się trochę. Wicie dlaczego uważam was za fanbojów, ponieważ wiele naprawdę dobrych argumentów ubraliście w szaty emocji (stosując przy tym hiperbole i inne zabiegi stylistyczne). Ja się cieszę, że mamy te 3 rodzaje konsoli. Jakby była jedna to wiedzcie, że bylibyście o wiele bardziej wycyckiwani. |
|
#3867 18 sie 2010, 16:20
|
|
|
Użytkownik
|
NiBl --> Mam PS3, dlatego dzisiaj staję po stronie PS3 i na pewno nie jestem już obiektywny. Ale też nie muszę być.
Trudno też żeby nie było w tym emocji, w końcu gry to pasja wielu z nas. Zresztą w poprzedniej wypowiedzi nie pisałem o wyższości jednej platformy nad drugą (choć wynikało z niego, że posiadam i wolę PS3), ale o braku jakiegokolwiek obiektywizmu w naszej branżowej prasie. Cała ta wojna konsol niespecjalnie mnie obchodzi, ale już pisanie nieprawdy w czasopismach czy w serwisach mi przeszkadza. Prototype lepsze od Infamous (ok, kwestia gustu, choć opinie graczy na forach moim zdaniem mówią same za siebie), Dante's Inferno ładniejsze od God of War 3, Kinect bardziej perspektywiczny i ogólnie fajniejszy od Move'a (chodzi oczywiście o graczy hardcore'owych i tylko tę generację sprzętu oraz podniecanie się tematem po konferencjach na E3 2009) - wszystkie te stwierdzenia są po prostu mocno naciągane, czepiałem się właśnie ich, nie Xboxa samego w sobie. Uważam, że PS3 zasłużyło na mocną krytykę, dwie konsole dzieliła przepaść (a jeśli chodzi o usługi sieciowe to chyba nadal dzieli), ale atmosfera nagonki na konsolę Sony trwała zbyt długo i jej siła w pewnym momencie była zupełnie oderwana od rzeczywistości. A poza tym zgadzam się ze wszystkim, co napisałeś. ![]() |
|
#3868 18 sie 2010, 17:16
|
|
|
Użytkownik
|
Osobiście za fanboja się nie uważam, chociaż mogłem tak zabrzmieć, ale whatever.
Ekskluzywne tytuły imo sa potrzebne, szczególnie na PS3. Multiplatformowe gry nie moga wycisnąć z tej konsoli wszystkiego, bo xbox nie wyrobi, a przecież różnić się nie mogą za bardzo. A Kinect jak oryginalny by nie był i tak nie jest w stanie zaoferować tego co Move. Trzeba się z tym pogodzić, że bez przycisków gry nie są w stanie zbyt wiele zaoferować.(znowu brzmię jak fanboj). Kinect byłby o wiele lepszy od Move, gdyby można było korzystać z niego równocześnie z padem i myśle, że wielu ludzi(w tym ja) liczyło na to od czasów pierwszych zapowiedzi, no ale okazało się, że tak to nie działa. Koniec, nie gadam już o tym, kaźdy ma swoje zdanie, jedni bardziej subiektywne, drudzy mniej i niech tak zostanie. ![]() |
|
#3869 21 sie 2010, 23:17
|
|
Użytkownik
|
PQ2 jednak wciąga. Chociaż po chwili nieco monotonne się robi.
|
|
#3870 23 sie 2010, 12:57
|
|
Użytkownik
|
Prawie to samo można powiedzieć o Starcraft 2
![]() Trochę zawodzi. Ani nie porażka, ani zachwyt. Same misje są zróżnicowane, ale gra się niemal identycznie co w poprzednika sprzed 12 lat. Sposób przedstawienia fabuły mi nie odpowiada. Wolałem podejście SC i SC:BR, że mamy różne kampanie z różnymi podejściami do całej wojny. Tu tylko mamy Terran (gdzie "zwrot" fabularny z jednym z bohaterów był do przewidzenia od samego cholernego początku. Jeszcze zanim napis "Blizzard" się pojawia) i parę misji Protossami. Generalnie, solidny produkt, ale jeśli człowiek nie gra w multiplayera to nie opłaca się wydawać tych 199 zł (czy też 144, jak w moim przypadku). Edyta: Kolejna seria przeznaczona głównie dla pojedynczego gracza, opuszcza znane progi i przekształca się w _______________ If you're good at something, never do it for free. « Ostatnia zmiana: Grimm, 23 sie 2010, 18:31. » |
Strona: « < ... 254 255 256 257 258 259 260 261 262 ... > »
Forum JRK's RPGs działa pod kontrolą UseBB 1