Forum JRK's RPGs

Encyklopedia galaktyczna gier cRPG

W co właśnie gramy?

Strona: « < ... 264 265 266 267 268 269 270 271 272 ... > »

Autor Wyślij
Administrator
Po dluzszej przerwie przysiadlem znow do DQ5 z NDS i.... ukonczylem! Mimo ze juz fabularnie nie bardzo wiedzialem z kim walcze i o co :). Ale z nosem w szczegolowym opisie, gdzie ktoredy i jak by najbszybciej, przedarlem sie do konca. Old schoolowo na maxa, ale jakos na cos takiego wlasnie mialem ochote. Na dluzsza chwile mi pewnie ona teraz przejdzie :P.
Conan - level 68, do konca zostalo ich wiec juz tylko 12. Moze tym razem dobrne i zobacze ten caly Khitaj :).
F3: Point Lookout ciagle - calkiem spora ta lokacja, questowo calkiem milo, slowem - podoba sie :).
Obraz wysłany przez użytkownika
Obraz wysłany przez użytkownikaObraz wysłany przez użytkownika
Handlarz organów
A ja właśnie ukończyłem Iji, bardzo fajna gra indie z oldschoolowa grafiką i elementami rpg. Kiedyś już w to grałem ale po drodze mi coś przeszkodziło, dziś ukończyłem całą ;)

http://www.remar.se/daniel/iji.php

Użytkownik
A ja jak zwykle głównie DDO (chciaż tez już odrobinę przesycenia jest) i powoli Personę 4 ciągnę.

Screenami nie będę męczył, bo zrobiłem tylko 2 nowe... Kurcze *facepalm* przecież jakiś czas temu zrobiłem sobie SOLO raida na nowy content (który kiedyś nieopatrznie zakupiłem) na serwerze Testowym.
Mogę napisać, że stylistycznie naprawdę robi spore wrażenie. Do tego stuff z raidu jest bardzo dobry jak na dany poziom (Oczywiście ukończenie raidu "na poziomie" będzie strasznie trudne (na normalu (zadanie ma poziom 6) zdarzają się potworki, które mają HP porównywalnego z trashem z Temprest Spine elite (poziom 10+2) (i to wcale nie są rzadkie przypadki - dziedziniec, brodate diabły, potwory się spawnują co pewien czas) szczególnie jak policzymy zwrócimy uwagę na pojawienie się caualowców, którzy nie mają nawet zielonego pojęcia o DnD i pół biedy gdyby poszli wyznaczonym przez deweloperów torem, albo budowali prostą postać w budowie (wojownik walczący bronią dwuręczną), ale tacy zazwyczaj rzucają się na "tanka" (budowa tanka przy 28 buildzie jest be), albo 2 bronie zupełnie bez zręczności i featów w walce dwoma broniami. Aha no i nowy raid ma licznik! proszę państwa! Raid poziomu 6 ma 3 dniowy licznik na powtarzanie go (Ha ha ha, tym bardziej że jeden set ma nawet 5 części :P)

Persona - Naoto uratowane. Cień był Cieniem. Walka wyglądała mniej więcej tak. Bufudyne, Bufudyne, Element zero, Mabufudyne, Mabufudyne itd. itp., a ja odbijałem się co miałem na podorędziu (ataki magiczne (poziom 2 i 3), ataki fizyczne (power charge, attack+, i atak fizycny), a Yukiko się tylko broniła (bo kto niby był celem), główny bohater przyjął pozycję obronną (persona Raphael) i bufował drużynę, leczył (poziom 3 - masowy) i kilka razy odpalił lustro magiczne na Yukiko).
Po egzaminach i ubiory zmienione na ubiory jesienno zimowe. Te wysoko nabite social linki się powoli kończą (nadal mam pewne braki w nieodblokowanych Naoto i Wieża).
Użytkownik
Ten boss Naoto był chyba jak na razie najprostszy, że wszystkim. Waliłem wszystkim, co fabryka dała nawet się nie zastanawiając nad taktyką, i ani razu nie był poważniej zagrożony.

PS: masz już social link Śmierć?
Tak -> musisz podbić odrobinę Diabełka i spotkać starszą kobietę w czerni, a później ją znaleźć nad rzeką. Chyba tylko weekendy w niedeszczowe dni.
Użytkownik
Ten "Diabełek" to chyba jeden z najlepszych social linków w grze. Ubaw niezły, ale osoby pruderyjne mogą się poczuć urażone. Szkoda tylko, iż niektórych scen można się tylko domyślać...
http://squarezone.pl/wielbiciele-serii-star-ocean-do-prowadzenia-dzialow-poszukiwani,news.html#com

Jak ktoś chętny to zapraszam...
Zrypał mi się dysk systemowy, wszystko chodzi koszmarnie wolno. Nagrywam powoli co trzeba na dvdki, ale idzie z bólem (półtorej godzinki na 1 dvd, sigh). Szczęśliwie jednak, Everquest 2 chodzi bez problemów na kompie rodziców (rok 2004 jeeeej!) i wciągam się w niego coraz bardziej :). Jest nawet jedna kategoria, w której chyba EQ2 bije Lotro - a mianowicie domki. Sprzętów do ich wyposażenia jest straszliwie dużo, ustawiać wszystko można wedle własnego uznania, jest nawet widok przez okno na zaśnieżone morze - podoba mi się :). Dobre jest też craftowanie - wymaga zaangażowania, trzeba klikać na odpowiednie ikonki (podczas gdy w Lotro jest to zwykle akcja typu "ustaw zadanie zrobienia 100 scrolli i wyjdź z psem do parku - na pewno sprawniej, ale nudniej). Dobiłem już do levelu 18 (w craftingu 10) i zrobiłem 11/950 achievementow. Juz nieduzo zostalo! :)
Użytkownik
Jak zrobią system zdobywania ichniej dolarowaluty w grze to możesz liczyć na moje towarzystwo. Bez tego... wolę nawet nie zaczynać, jak mam za coś płacić to wolę jednak lotro.

PS. Tak sobie patrzę na te dwa screeny, które zamieściłeś i ten górny (czyli EQ2) podoba mi się bardziej :)
Użytkownik
EQ2 tez patrzylem, ale pierwsza lokacja mnie zupelnie odrzucila i daje sobie spokoj, ta gra w moim odczuciu wyglada jakos idiotycznie, nawet jak na standardy darmowych mmorpg, ktore bywaja dziwaczne z wygladu :)

Arcania demo - calkiem pozytywnie, ladne, miejscowka klimatyczna... Zapowiadaja pominiecie pewnych detali z poprzednich Gothicow (np. trenerow) alea akurat tych, ktore wcale mi do szczescia potrzebne nie byly, a fanem nie jestem bo tylko pol G pierwszego przeszedlem niedlugo po premierze - a ten G 1 czy 2 ma taki styl grafiki, ktory mnie kompletnie odrzuca, graficznie sie zle zestarzala :>

Drakensang - to moze byc calkiem ciekawe, chwala za questy wynikajace logicznie z fabuly i faktycznie na poczatku postaci gadaja z sensem i nie czuc jakis wymuszonych sytuacji , w przeciwienstwie do jedynki przy ktorej po 10 min chcialo mi sie rzygac od lukru lejacego sie z ekranu...
« Ostatnia zmiana: Domin, 06 paź 2010, 1:11. »
Handlarz organów
Domin napisał(a)
EQ2 tez patrzylem, ale pierwsza lokacja mnie zupelnie odrzucila i daje sobie spokoj, ta gra w moim odczuciu wyglada jakos idiotycznie, nawet jak na standardy darmowych mmorpg, ktore bywaja dziwaczne z wygladu :)

Z tego co wiem w EQ2 za darmo dostępne są jedynie stare nieprzerobione lokacje startowe, które są podobno bardzo bzie w porównaniu z nowymi :P

Użytkownik
http://squarezone.pl/square-enix-nie-chce-by-recenzowano-ffxiv,news.html#com

SE zalicza doła...
EQ2 nadal. 20/18/13 (+1,+4,+2) (level 20, crafting 18, achievements 13/950 [niektorzy maja /980 - to ci z najnowszym dodatkiem]). Informacje Nerki są oczywiscie bledne :). Za darmo dostepna jest podstawka + 5 dodatkow - czyli nie jest darmowy tylko ostatni, 6y dodatek. Oznacza to dostep do wszystkich rejonow z tych 6 czesci i max. level postaci - 80. Zakonczylem moja przygode ze strefa noobow i wyruszylem w szeroki swiat. Strefy noobowe zostaly przy okazji przerobione w pierwszej kolejnosci, jako ze to je jako pierwsze zobaczy nowy gracz i na ich podstawie bedzie sobie wyrabial opinie o grze - sa wiec dopieszczone na maxa :) - oznacza to wszelakie ulatwienia do questow (wprowadzone podobno niedawno znaczniki miejsc wypelniania ich na mapie itd.). Sa przy okazji 4 strefy noobowe, do wyboru do koloru. Potem jest jeszcze wiekszy wybor, bo z tego co widze na mapie, wysp gdzie mozna levelowac na 20-40 jest chyba tez 4 (i mamy do nich wszystkich dostep od razu dowolny). Jedyny bol, to fakt, ze w logu moge miec max. 20 questow, wiec nie ma sensu latac od wyspy do wyspy i robic na wszystkich po trochu, tylko trzeba sie skupic na jednej. No coz. Moj wybor padl (losowo :-)) na wyspe dodana w trzecim dodatku - EverQuest II: Echoes of Faydwer. Poki co, poziom trudnosci od razu skoczyl :).
Moj domek i rosnaca kolekcja dywanow:
Witamy w trzecim dodatku!
Użytkownik
Przypomnienie przed recenzja :) .

Aż mnie palce swędzą. A ten drugi obrazek przypomina "Tippi - Chan Kick" z pierwszego Growlansera. No cóż poczekam sobie kilka lat jak PS3 i gry stanieją do znośnego poziomu.

W zastępstwie powetowałem sobie grą Summon Night 3. Marna to pociecha ale w sumie gra i tak wciąga, mimo iż po japońsku. A wszyscy w necie mówili, iż nie da się grać bez znajomości tego języka... W każdym razie tu macie kilka obrazków http://ddh4mster.wordpress.com/2010/06/01/%E3%82%B5%E3%83%A2%E3%83%B3%E3%83%8A%E3%82%A4%E3%83%883-summon-night-3-a-bit-of-review/

a tu walkę http://www.youtube.com/watch?v=c9H1_VawlpQ i http://www.youtube.com/watch?v=zLkJPZ7Whl8&feature=related

PS: Napisz też reckę Cross Edge...
« Ostatnia zmiana: Astarell, 07 paź 2010, 15:43. »

Strona: « < ... 264 265 266 267 268 269 270 271 272 ... > »

Forum JRK's RPGs działa pod kontrolą UseBB 1