Forum JRK's RPGs

Encyklopedia galaktyczna gier cRPG

W co właśnie gramy?

Strona: « < ... 251 252 253 254 255 256 257 258 259 ... > »

Autor Wyślij
Użytkownik
Dziwne, jeszcze kilka godzin temu moglem edytowac moj powyzszy post, a teraz juz nie... Niewazne, przynajmniej ktos zauwazy jakis ruch ;) Chcialem tylko napomknac jeszcze, ze w DQ IX im dalej w las tym weselej i gra sie coraz lepiej, tylko ciagle kasy brak na wyekwipowanie calej druzyny w najlepsze przedmioty ;)
To chyba domena serii, mam identyczny problem w Dragon Warrior VII ;) Co miasto w sklepikach pojawia sie masa nowych przedmiotow, a stac mnie zazwyczaj tylko na jeden... A bossowie kopia mi dupsko ostro ;) A jak juz ci sie dziewczyna znudzi to polecam RDR :)

Obraz wysłany przez użytkownika
Użytkownik
Przeszedłem Resonance of Fate. Do wymaksowania została mi już tylko arena, ale to zostawiam sobie na później. Pod koniec gra wiele zyskała, walki były naprawdę fajne, w dodatku zdobywanie nowych poziomów doświadczenia szło w jakimś chorym tempie. W 60h dobijałem w bólach do około 100 poziomu dla każdej postaci, a przez kolejnych zaledwie kilka godzin wpadło następne 100...

W końcu usiadłem przy Wii. Na tapetę poszedł Fire Emblem. Jak na razie dostałem dokładnie to, czego się spodziewałem. Gra niczym nie zaskakuje ani w żaden sposób nie zawodzi. W końcu porządny tactics z poważniejszą fabułą na dużej konsoli. ;)
Użytkownik
Gram w ten Fire Emblem na emulatorze. Gra rzeczywiście ciekawa, ale o wiele lepiej grało się w poprzednika z GameCube'a. Być może dlatego, iż była łatwiejsza.
Gra rzeczywiście łatwa nie jest, ale na szczęście można zapisywać podczas walki i mapy, przynajmniej na początku, nie są jakieś ogromne, więc zawsze można zacząć od początku. Fire Emblemy z GBA bardzo mi się podobały, jak dla mnie jedne z lepszych w całym gatunku i zawsze ciekawił mnie ten z GameCube'a. :) Wersja na Wii była dla mnie must have. :) A co do poziomu trudności to nawet w recenzjach grze się za niego dostało. :)

Odpaliłem Okami. Na PS2 wyglądało to wszystko ładniej albo to po prostu przyzwyczajenie z PS3 i stąd raczej kiepskie wrażenia. Poza tym nie umiem grać w Okami na tym pilociku, mam problem z przecięciem pojedynczego drzewka czy skałki, nie umiem narysować prostej linii, ręka mi się trzęsie, na padzie było mi łatwiej. ;) A niby Okami jest wprost stworzone dla Wii... ;) Poza tym gałka analogowa na Nunchuku jest beznadziejna w porównaniu z tą z Dual Shocka 2/3, a sterowanie kamerą też nie sprawdza się najlepiej. Trzeba jednak dać tej grze szansę, tym bardziej, że do tej pory spotykałem się z opiniami, że wersja na Wii > PS2. :)
Użytkownik
Ja to gdzie bym nie spojrzał, to wszędzie mówią, że wersja na PS2>WII i taka też jest prawda ;)

Na wii teraz cioram w lego star wars - miodzik gierka, chociaż do mariana jej sporo brakuje. A na PC powtórka z Mafii, z racji tego, że za miesiąc wychodzi najbardziej wyczekiwana przeze mnie gra tego roku - Mafia 2.

Piotrek - jak już masz Wii, to grzechem byłoby nie zagrać w Mario Galaxy, więc polecam pierwszą część ;)
Użytkownik
O co chodzi z tym Mario, aż tak dobre? :) Same maksymalne oceny, podobnie z częścią drugą. :P
Użytkownik
Jedne z najlepszych gier jakie powstały, nawet jak nie lubisz platformówek to i tak powinieneś spróbować ;) Najlepiej pierwszą część, bo tańsza i jeśli Ci się spodoba, to będziesz mógł się zabrać za drugą(lepiej grać po kolei, ot dla zasady :P)
Użytkownik
Piotrek napisał(a)
Gra rzeczywiście łatwa nie jest, ale na szczęście można zapisywać podczas walki i mapy, przynajmniej na początku, nie są jakieś ogromne,

No i właśnie małe rozmiary map wpływają na zwiększenie poziomu trudności. Z drugiej strony na szczęście nie osiąga on poziomu dla hardcorowych graczy.

Piotrek napisał(a)
i zawsze ciekawił mnie ten z GameCube'a. :)

Lepiej by było dla ciebie gdybyś wcześniej przed wersją Wii zagrał sobie w tą z GameCube'a. Odbiór fabuły jest wtedy bardziej zrozumiały i przyjemniejszy. Dostajemy różne bonusy jeśli mamy zachowany sejw z GC i wczytamy go na Wii.
« Ostatnia zmiana: Astarell, 23 lip 2010, 11:38. »
Użytkownik
Dahaka --> Kusisz tym Mario. Naprawdę te gry są aż tak dobre? :) Idę zobaczyć ceny na Allegro i w sklepach. :)

Astarell --> Ale najpierw trzeba tą wersję z GC posiadać, a przy okazji kartę pamięci, pada itp. Z tym już niestety jest gorzej. :/ Kiedyś przeglądałem te gry z GC na Allegro, ale akurat Fire Emblema nie było... :/
Użytkownik
Sam przeszedłem pierwszą część tylko i powiem, że pod względem level desingu i miodu z gry to jest półka powyżej najwyższej :P
Zobacz sobie sam:
http://www.youtube.com/watch?v=3Z89ysb8Obs
Lepiej najpierw obejrzeć z czym to sie je, żeby potem nie było, że "Dahaka mnie nakręcił i kasa w błoto", hehe :P
Użytkownik
A grałeś w Metroida? Kolejny tytuł od Nintendo ze świetnymi ocenami. Zwłaszcza Metroid Trilogy wygląda zachęcająco.
Użytkownik
Metroid to dość specyficzna gra i ciężko powiedzieć czy Ci się spodoba czy nie. Jeśli nie lubisz backtrackingu(czyli ciągłego wracania do miejsc, w których juz byłeś) to może być ciężko. Ta gra to taki logiczno-przygodowy FPS. Chodzisz po levelach, odkrywasz w nich sekrety, czasami rozwiązujesz jakieś zagadki logiczno-zręcznościowe(ale to nie poziom np. Portala, tu jest prościej), zdobywasz ulepszanie do pancerza i broni, oraz nowe gadżety, dzięki którym możęsz odkrywać nowe sekrety w miejscach, które już odwiedziłeś (wspominany backtracking - naprawde dużo takiego wracania jest w tej grze). Od czasu do czasu postrzelasz sobie do jakiś mutantów i rozwalisz jakiegoś bossa(fajnie rozegrane walki, nie jakieś głupie strzelanie w jedno miejsce az zginie). Fabuła dość po macoszemu potraktowana, nie ma co sie na nią napalać.
Mi osobiście gra się spodobała, bo jest po prostu czymś innym, nie ma takiej drugiej gry. Najlepiej by było jakbyś miał od kogo porzyczyć, ale znając Polske, to nie ma od kogo :P No ale jak kupisz i Ci nie podejdzie to zawsze można sprzedać ;)
Użytkownik
Mario Galaxy i Metroid strasznie mnie kuszą. Tym bardziej, że w Mario nie grałem od jakichś pewnie 15 lat, a w Metroida nigdy.
Oceny w necie i pismach są strasznie wysokie, ale na filmikach i screenach te gry nie robią na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia. Owszem, wyglądają ładnie, ale poza tym trudno powiedzieć, co jest tam takiego niesamowitego, wartego tych wszystkich "dziesiątek". Pewnie trzeba po prostu zagrać, ale te gry kosztują jednak sporo i to w sumie też problem. :/
Z pożyczeniem gry na PS3 miałbym problem, bo żaden znajomy nie posiada tej konsoli. Zaledwie dwóch ma Xboxa360, jeden PS2... i to już właściwie wszystko. Reszta gra na PC lub w ogóle nie gra. O Wii nawet nie ma co wspominać. ;)

O, odkryłem jeszcze jeden potencjalnie niezły tytuł - Little King's Story. Ten kupię na pewno, bo nówkę można dostać za śmieszne pieniądze. Poza tym Fragile Dreams, ale na razie nie wiem, gdzie to kupić. :)
Trochę ciekawi mnie też gra podobna do Harvest Moona - Rune Frontier czy jakoś tak. Oceny zbiera przeciętne, ale podobno starcza na długo i wcale nie jest taka zła, po prostu żaden hit z najwyższej półki.
« Ostatnia zmiana: Piotrek, 23 lip 2010, 15:27. »
Użytkownik
Oglądając filmiki z Mario to jest troche tak jakbyś oglądał filmiki z Gran Turismo 8, który jest perfekcyjnym symulatorem jazdy samochodem - nie poczujesz że nim jest, dopóki sam nie zagrasz.
Zaglądaj czasami na http://wiiem.pl/forum/ do działu giełda, można coś kupić/sprzedać/wymienić się, a ceny czasami lepsze niż na allegro. Chociaż takiego Mario za mniej niż 80zł raczej nie da rady wychaczyć :P
W Fragile Dreams grałem tylko przez chwile, klimat i grafa świetne, fabuła z tego co czytałem w necie też całkiem niezła, ale sam gameplay i walki z potworkami strasznie słabe.

Strona: « < ... 251 252 253 254 255 256 257 258 259 ... > »

Forum JRK's RPGs działa pod kontrolą UseBB 1