Forum JRK's RPGs

Encyklopedia galaktyczna gier cRPG

Forum JRK's RPGs » Varia » Fotoblog emigranta - reaktywacja ^_^

Fotoblog emigranta - reaktywacja ^_^

Strona: « < ... 7 8 9 10 11

Autor Wyślij
Administrator
19 września 2009, dzień 675

Mam tu trochę zaległości, a nawet coś tam się (poza graniem w Lotro) działo, więc postaram się ponadrabiać :). 3 tygodnie temu odwiedziła mnie rodzinka (ale lokalna, emigrująca sobie w Dublinie). Przywieźli swojską własnoręcznie robioną kiełbachę (miała być na honorowym zdjęciu ale zjadłem za jednym posiedzenim zanim zdążyłem wyjąć aparat, cóż...) oraz 3-miesięcznego bobasa. Po wstępnym przeszkoleniu z zakresu historii rpg (usnął już przy roku 1978 ech...), postanowiliśmy wybrać się na wycieczkę krajoznawczą, jako że akurat nie padało.
Obraz wysłany przez użytkownika
Pojechaliśmy sobie w bardzo zacne miejsce zwące się Mahon Falls - górka niezbyt wysoka - max. 700 m, a w miejscu z którego wodospad spada raptem 400, ale widoczki ładne. Zwłaszcza że z góry widać ocean. I teraz następuje wysyp zdjątek. Tak, popełnili błąd dając mi prowadzić wózek. Ale w drogę powrotną już się opamiętali :).
A na tym zdjęciu powinno być widać ocean przede mną, jak sobie leżakuję na szczycie wodospadu, ale aparat mam do kitu i prześwietla zapamiętale co się tylko da ;(.
W drodze powrotnej zwabiłem towarzystwo do nadrobienia drogi, obiecują malownicze widoczki w nadmorskiej miejscowości - Dungarvan. Prawdziwy cel wizyty to oczywiście lokalny sklep z używanymi gierkami. Ale mimo że mieli pudełkowe wersje gierek na N-gage (jeeej!), to niestety nic erpegowego nie wypatrzyłem. Ale ocean był :). No prawie, bo akurat zastosował odpływ...
« Ostatnia zmiana: JRK, Wto wrz 22, 2009 12:22 am. »
Handlarz organów
Czy ja tu widzę pseudo zarost:P? To już nawet na golenie czasu nei znajdujesz:P?
21 września 2009, dzień 677

2 tygodnie temu niespodziewanie zaczęło się w Irlandii lato. I to takie uczciwe, nie tylko że nie padało, ale nawet chmurek na niebie było mało. Dni takich w ciągu roku można policzyć na palcach ręki, więc razem z sublokatorami wybraliśmy się na kolejną krajoznawczo-przyrodniczą wycieczkę. Popadło tym razem na swojsko brzmiącą nazwę miejscowości YOUGHAL (wym. jołl) - nad Atlantykiem, tak mniej więcej w połowie drogi między Waterford, a Cork. Wycieczka całkiem udana, spacerek nad morzem, oglądanie witryn sklepowych, obowiązkowa wizyta w Gamestopie (ale używanych PS2 malutko oj malutko i na dodatek nie-rpgowych, rewizyty tu wobec tego nie planuję).
Typowe irlandzkie miasteczko
Podstawa to lansowe sznurówki +5 do charyzmy
Siata z zakupami (z obowiązkowego nawet w miejscowości z 200 mieszkańcami) polskiego sklepu --> kolejne +5 do charyzmy.
I jeszcze jedno plażowe zdjęcie, morze się na nim nie zmieściło jednakże :)
Użytkownik
nerka99 napisał(a)
Czy ja tu widzę pseudo zarost:P? To już nawet na golenie czasu nei znajdujesz:P?

czas to pewnie jest, gorzej z funduszami skoro te 2nd handy pojawiaja sie jak grzyby po deszczu;)
2 października 2009, dzień 688

Korzystając z wciąż trwającego w Irlandii lata (nie pada!) przez prawie cały wrzesień sporo sobie po niej wędrowałem. Zaliczyłem dwa kolejne geo-hash-pointy, wagary z pracy (5 godzinny spacerek, na zakończenie którego zostałem złapany przez szefową, ale szczęśliwie zachowałem trzeźwy umysł i bez mrugnięcia okiem skłamałem, że miałem pilną sprawę w banku i wyszedłem tylko na 5 minut; chyba uwierzyła), zwiedzanie okolicy. Dziś w każym razie Irlandia głosuje w sprawie UE - plakaty i namolna kampania reklamowa jest wszędzie, obie strony TAK/NIE bredzą nie na temat, zmieniając debatę w coś zupełnie innego, no ale nieistotne, polityka mnie i zapewne was nie bawi ;). Czas na kilka obrazków. I mam nadzieję, że niedługo wydarzy mi się coś godnego opisania tu, bo inaczej nuda mnie tak pokona, że sam coś wykombinuję (jak np. ponowne rzucenie roboty, a co a co, ciekawie ma być!).
Administrator
12 października 2009, dzień 709

Jako że za 4 wypada druga rocznica mojego lądowania w Irlandii, mogłem przeprowadzić matematyczną korektę liczniczka dni :). Dzieje się w sumie niewiele. Doszło nowe kocie mięsko [już się między sobą powoli zaczynają dogadywać], praca nadal powoduje u mnie odruchy wymiotne, ale za nową się nie rozglądam, bo to by mi kolidowało z graniem :). Odczuwam głęboką pustkę wewnętrzną po wczorajszym ukończeniu Lotro i intensywnie poszukuję klina którym to sobie odreaguję. I tak się wesoło toczy dniem za dniem.
Użytkownik
JRK napisał(a)

LOL, widze ze ci sie mocno spodobalo i ostro cwiczysz. Miny tego kota tez sa juz coraz lepsze. Popracuj jeszcze troche nad nim i moze kiedys sie nawet ucieszy ze zostanie posilkiem swojego pana ;) bo narazie jakos tak bez przekonania to robi
14 października 2009, dzień 681 (po zdaniu sobie sprawy, że druga rocznica za miesiąc a nie 2 dni, ups).

Pamiętacie przebój internetu z początku lat 2000 - bonsai kitten? Jeśli nie, to poszukajcie informacji na własną rękę (ale ostrzegam, temat dość spaczony, tylko dla widzów o mocnych nerwach - mimo że jak się okazało była to tylko prowokacja i żart jakiegoś studenta z USA). W każdym razie - mój kot do takich eksperymentów nadawałby się znakomicie, bo jest chętny do wszelkich wyrzeczeń byle tylko znaleźć się na zdjęciu i na stronie. Parcie na szybkę w tak wczesnym wieku, ech co z niego wyrośnie...
Handlarz organów
JRK napisał(a)
Parcie na szybkę w tak wczesnym wieku, ech co z niego wyrośnie...

Nic, zdążysz go zabić zanim roczek skończy :P
28 lipca 2010

Pierwsza emigracja oficjalnie zakończona :). 971 dni (wliczam w to zagraniczne rozboje) na obczyznie za mna. Zobaczymy jak dlugo teraz wytrzymam w domowych pieleszach :).
Użytkownik
To znaczy, że nie wracasz do Irlandii? A już planowałem wybrać się w przyszłym roku na Wyspy i negocjować darmowy nocleg u Ciebie :P

btw. co dalej planujesz w życiu, Dżeju? :)
Administrator
Na dobry początek planuję wakacje :). O jakieś konkretne plany będę się martwił po nich :). Powrót na Wyspę jest zawsze możliwy i jako że mam już emigrację obcykaną, ewentualna ponowna ucieczka z kraju nie będzie już aż takim wyzwaniem i logistycznym problemem jak za pierwszym razem. Myślę pozytywnie, ale co z tego wyniknie - obaczymy. Ale gdybym się jednak znów miał irlandyzować, to darmowy nocleg na pewno dostaniesz :).

Strona: « < ... 7 8 9 10 11

Forum JRK's RPGs » Varia » Fotoblog emigranta - reaktywacja ^_^

Forum JRK's RPGs działa pod kontrolą UseBB 1